Την ανθρώπινη πλευρά του μελλοντικού 29χρονου ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, παρουσιάζει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ» ένας παλιός συμμαθητής του στην Ελβετία.

Με άλλο όνομα και άλλη ταυτότητα, ως Ουν Παρκ, «γιος του πρέσβη της Βόρειας Κορέας στην Ελβετία», ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε το 1997 την πρώτη εμφάνισή του στο γυμνάσιο του Λίμπεφελντ στην Ελβετία, όπως θυμάται ο τότε συμμαθητής και στενότερος φίλος του, ο 29χρονος σήμερα Χοάο Μικαέλο.

Χωρίς κανείς να γνωρίζει για ποιον επρόκειτο στην πραγματικότητα για πολλά χρόνια, ο νέος μαθητής από τη Βόρεια Κορέα βρήκε θέση στην αίθουσα διδασκαλίας στο γυμνάσιο δίπλα στον Μικαέλο, ο οποίος τον περιγράφει ως σχετικά συνεσταλμένο, μελετηρό με πολύ καλούς βαθμούς γενικά, με εξαιρετικές επιδόσεις στα μαθηματικά και μεγάλο ταλέντο στο σχέδιο, αλλά και κλίση στον αθλητισμό με ιδιαίτερη προτίμηση στην καλαθοσφαίριση.

Σύμφωνα με το Μικαέλο η πολιτική δεν ήταν ποτέ θέμα των συζητήσεων με τον Βορειοκορεάτη συμμαθητή και φίλο του, ο οποίος, όπως ο ίδιος σημειώνει, αγαπούσε τη Βόρεια Κορέα, «κάτι βέβαια φυσιολογικό αφού ήταν η πατρίδα του».

Ο Μικαέλο είχε επισκεφτεί πολλές φορές τον φίλο του στο διαμέρισμα των υποτιθέμενων γονέων του, που βρισκόταν σε μια οικοδομή κοντά στο σχολείο τους και δεν επρόκειτο ούτε για βίλα ούτε για πολυτελές κτίριο. Εκεί παρακολουθούσαν μαζί πολλές χολιγουντιανές ταινίες δράσης, ενώ ο νεαρός Βορειοκορεάτης του είχε αναφέρει πως η φίλη του, της οποίας του είχε παρουσιάσει και φωτογραφίες, βρισκόταν στην πατρίδα.