Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εκφράστηκε ο ηγέτης του κόμματος, Ουμπέρτο Μπόσι, για το νέο πρωθυπουργό. «Ο Μόντι είναι φύλλο συκής, τον επιβράβευσαν για να παίξει τον ρόλο του κακού, αλλά θα τον διώξουν όταν ο κόσμος βγει από τα ρούχα του», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός αρμόδιος για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Ο εκπρόσωπος της Λέγκας στην βουλή Μάρκο Ρεγκουτσόνι είχε υπογραμμίσει νωρίτερα ότι «το κόμμα του καταψηφίζει την κυβέρνηση Μόντι διότι η κυβέρνηση αυτή θα είναι αχόρταγη, σαν της τράπεζες των οποίων είναι έκφραση».

«Η Λέγκα δεν συμμερίζεται τίποτα από το κυβερνητικό πρόγραμμα, αρχίζοντας από τις συντάξεις και φθάνοντας μέχρι την μεταρρύθμιση του συγκεντρωτικού συστήματος διαχείρισης του ιταλικού κράτους», πρόσθεσε ο Ρεγκουτσόνι.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η Λέγκα του Βορρά, με την στάση της αυτή ελπίζει να αυξήσει τα ποσοστά της στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από το πότε θα ολοκληρωθεί και πώς θα λήξει η κούρσα για την διαδοχή του Ουμπέρτο Μπόσι, από το αν αλλάξει τελικώς ο εκλογικός νόμος και το εάν θα συνεχίσει να υφίσταται η συμμαχία με τον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας.