Είναι πλέον πολύ αργά για τη Συρία να παραμείνει στην εξουσία, καθώς δεν έχει δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ζητήσει η διεθνής κοινότητα υποστήριξε σήμερα στην Άγκυρα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

«Πιστεύουμε ότι το συριακό καθεστώς δε θέλησε να δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ότι τώρα είναι πολύ αργά», τόνισε ο γάλλος υπουργός, ύστερα από συνομιλίες του στο Κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ.

Ο Ζιπέ υπογράμμισε ότι η Γαλλία και η Τουρκία έχουν ταυτόσημες απόψεις για τη συριακή κρίση και ότι θα συνεργαστούν για το θέμα αυτό. Πρόσθεσε επίσης ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι το μόνο αρμόδιο όργανο να επιβάλει δεσμευτικά μέτρα.

Ο Ζιπέ, ο οποίος έφθασε χθες στην Κωνσταντινούπολη για διήμερες συνομιλίες με κύριο θέμα τη συριακή κρίση, συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είχε συνομιλίες και με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στη διάρκεια δείπνου εργασίας.

Σήμερα ο Ζιπέθα συναντηθεί εκ νέου με τον Νταβούτογλου, αυτή τη φορά στην ‘Αγκυρα και στη συνέχεια οι δυο άνδρες θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Επόμενος σταθμός του Ζιπέ η Μέση Ανατολή.