Υπό κράτηση φέρεται να βρίσκεται η σύζυγος του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, Πενέλοπι για τις κατηγορίες περί αργομισθίας της στο γαλλικό κοινοβούλιο, αλλά και σε λογοτεχνικό περιοδικό, σύμφωνα με τον ιστότοπο mediapart.fr και το πρακτορείο Bloomberg.

Η σύζυγος του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές θεωρείται ύποπτη καθώς εισέπραξε συνολικά περισσότερα από 900.000 ευρώ, ως «κοινοβουλευτική βοηθός» και συνεργάτιδα σε ένα λογοτεχνικό περιοδικό.

Ωστόσο δημοσιογράφος του γαλλικού ερευνητικού ιστότοπου Mediapart δήλωσε πως η πληροφορία του ότι η σύζυγος του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία για να ανακριθεί διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στον Αλέν Ζιπέ, τον αντίπαλο του Φιγιόν στις προκριματικές των συντηρητικών, ο Ζιπέ θα βρίσκεται στο πλευρό του Φιγιόν αργότερα σήμερα που ο τελευταίος θα προβεί σε μια δήλωση.

«Μίλησαν τηλεφωνικά σήμερα το πρωί. Θα συναντηθούν το πρωί ή μπορεί να το έκαναν ήδη. Ο Αλέν Ζιπέ θα είναι παρών κατά τη δήλωση του Φρανσουά Φιγιόν προς τον Τύπο, αλλά δεν θα μιλήσει ο ίδιος», δήλωσε η πηγή.

Από πηγή προσκείμενη στο συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγινε εξάλλου γνωστό πως ο Φιγιόν είχε σήμερα διαβουλεύσεις με στελέχη του κόμματος αφού ακύρωσε την επίσκεψή του στη γεωργική έκθεση του Παρισιού.