Τρεις αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί καθώς και τρεις στρατιώτες του NATO τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν πολλαπλές επιθέσεις αυτοκτονίας σε κτίριο της αφγανικής αστυνομίας στην επαρχία Πάκτια σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις που (ήταν) επιθέσεις αυτοκτονίας και κατόπιν δύο ακόμα καμικάζι βομβιστές επιτέθηκαν στο περιφερειακό αρχηγείο της αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Αφγανιστάν σκότωσαν τους δύο άνδρες που πραγματοποίησαν την επίθεση, πρόσθεσε. Κατά εκπρόσωπο της αστυνομίας οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και όλοι είναι νεκροί.

Στόχος των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας ενδέχεται να ήταν μια ομάδα προεστών και φυλάρχων που συναντώνταν σε κοντινή απόσταση για να επιλέξουν αυτούς οι οποίοι θα τους εκπροσωπήσουν στη «Λόγια Τζίργκα» στην Καμπούλ την επόμενη εβδομάδα-πρόκειται για μια παραδοσιακή σύναξη των κοινοτήτων της χώρας. Οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει ότι θα θέσουν στο στόχαστρό τους οποιονδήποτε συμμετέχει στη συγκέντρωση.

Την Κυριακή, μετά τις προσευχές για την εορτή Έιντ αλ Άντχα, ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί σκοτώνοντας επτά πολίτες έξω από ένα τέμενος στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ άλλος ένας άνδρας που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σκότωσε 13 ξένους και τέσσερις Αφγανούς σε επίθεση στην Καμπούλ στα τέλη Οκτωβρίου.

Την ευθύνη για την σημερινή επίθεση διεκδίκησαν, με σύντομο μήνυμα κειμένου που έστειλε μέσω κινητού τηλεφώνου στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, οι ισλαμιστές αντάρτες.

Στο μεταξύ έγγραφο της κυβέρνησης της Γερμανίας το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα αναφέρει ότι το 2012 η χώρα θα μειώσει αισθητά την στρατιωτική της παρουσία στο Αφγανιστάν εν όψει της οριστικής αποχώρησης των δυνάμεών της από την χώρα της Ασίας το 2014.

Η νέα εντολή, που αναμένεται να εγκριθεί το Φεβρουάριο του 2012, αναμένεται να προβλέπει την ανάπτυξη 4.900 στρατιωτικών της Μπούντεσβερ, έναντι 5.350 σήμερα, σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ και του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε κοινοβουλευτικούς, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.