Τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, συζήτησαν σήμερα ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες και ο αιγύπτιος ομόλογός του Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι δύο άνδρες «συζήτησαν τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή και τους τρόπους με τους οποίους θα περάσουν από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις στις σοβαρές, άμεσες διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Μουμπάρακ υπογράμμισε την επιθυμία του να καταλήξουν σε ειρήνευση μέσω άμεσων συνομιλιών μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, μετά και την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να δώσει το πράσινο φως στον Αμπάς για να περάσει από τις έμμεσες στις άμεσες συνομιλίες».

Αυτές οι συνομιλίες, πάντως υπογράμμισε ο Μουμπάρακ σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, «πρέπει να είναι σοβαρές, με συγκεκριμένη διάρκεια και ξεκάθαρα θέματα συζήτησης».

Ο Μουμπάρακ επεσήμανε ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα που το Ισραήλ μπορεί να κάνει για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη» στη Δυτική Όχθη, όπως να άρει τα στρατιωτικά οδοφράγματα, ενώ κάλεσε το Ισραήλ να «δώσει τέλος στον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας».

Ο Πέρες από τη μεριά του δεν έκανε κανένα σχόλιο μετά τη συνάντηση.