Χριστουγεννιάτικος δίσκος των Beatles που κυκλοφόρησε στο Ζάγκρεμπ το 1969 για πολύ στενό κύκλο θαυμαστών του διάσημου συγκροτήματος, στις φετινές γιορτές θα βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το οποίο εκτίμησε ότι αξίζει να το συμπεριλάβει στη συλλογή του λόγω του γραφιστικού σχεδιασμού του εξώφυλλου, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κροατίας, HRT.
Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) της Νέας Υόρκης συμπεριέλαβε στα εκθέματά του τον δίσκο «Happy Christmas» της εταιρείας Jugoton του 1969, το εξώφυλλο αλλά και την ευχετήρια κάρτα για τα μέλη του Φαν Κλαμπ των Beatles στο Ζάγκρεμπ (BFC), εκδότης του οποίου ήταν ο Βέλικο Ντέσποτ και γραφίστας ο Μιχαΐλο Αρσόφσκι.
Το Μουσείο ενημέρωσε τον Βέλικο Ντέσποτ, ο οποίος ίδρυσε και ήταν επικεφαλής παραρτήματος του Φαν Κλαμπ των Beatles, στο Ζάγκρεμπ, στο τέλος της δεκαετίας του 1960, και ο οποίος μέσω του Μίρκο Ίλιτς τον περασμένο χρόνο έδωσε το έκθεμα στο MoMA ως δωρεά.
Το Φαν Κλαμπ των Beatles στο Ζάγκρεμπ (BFC) ιδρύθηκε από τον 20χρονο Βέλικο Ντέσποτ το 1968 ως επίσημο παράρτημα των Επίσημου Φαν Κλαμπ των Beatles από το Λίβερπουλ, κάλυπτε όλη τη Γιουγκοσλαβία και στη συνέχεια και πολλές ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.
Ο Ντέσποτ, ήταν ο πρώτος και μοναδικός δημοσιογράφος της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που συνάντησε τους Beatles, το 1967, όταν ηχογραφούσαν το άλμπουμ τους «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».
Το Φαν Κλαμπ είχε δεκάδες χιλιάδες μέλη όχι μόνο από την πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά και από πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Οι Beatles από την αρχή της καριέρας τους κάθε Χριστούγεννα ηχογραφούσαν ειδικό δίσκο μόνο για τα μέλη των fan club τους, τον οποίο οι θαυμαστές παραλάμβαναν ταχυδρομικώς και δεν μπορούσε κανένας άλλος να τον αποκτήσει.
Ήταν δίσκοι με τα μηνύματά τους προς τους πιστούς οπαδούς: με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, σκίτσα και πρωτότυπα τραγούδια του συγκροτήματος.
Το Φαν Κλαμπ του Ζάγκρεμπ έστελνε δωρεάν σε κάθε μέλος του το 1968-1971 τους δίσκους αυτούς, ανέφερε ο Ντέσποτ και σημείωσε ότι δεν είναι πολύ γνωστό ότι «σε όλο τον κόσμο μόνο τα φαν κλαμπ του Ζάγκρεμπ, της Βρετανίας και της Αμερικής είχαν αυτούς τους δίσκους».