Στο νοσοκομείο κατέληξαν τρεις μαθητές σχολείου του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ, ύστερα από άγριο καβγά και πολύ ξύλο. Στο βίντεο από το περιστατικό φαίνονται μαθητές του Central High School της περιοχής Capitol Heights να πιάνονται στα χέρια και να γρονθοκοπούν ο ένας τον άλλο, ουρλιάζοντας, ενώ ενήλικοι προσπαθούν να τους χωρίσουν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail που επικαλείται εκπρόσωπο των υπηρεσιών εκπαίδευσης της πολιτείας, ο τσακωμός ξέσπασε την Παρασκευή όταν Αφροαμερικανοί μαθητές επιτέθηκαν σε ισπανόφωνους. Το σχολείο τόνισε πως το περιστατικό μπορεί να έχει ρατσιστικά κίνητρα.

Δεν έγινε καμία σύλληψη αλλά πιστεύεται πως οι εμπλεκόμενοι αποβλήθηκαν. Τρεις μαθητές χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Πατέρας ενός κοριτσιού που φοιτά στο εν λόγω σχολείο δήλωσε πως δεν άφησε την κόρη του να πάει ούτε τη Δευτέρα, παρότι δεν είχε εμπλακεί στον καβγά, επειδή φοβόταν για την ασφάλειά της.

Ο διευθυντής του σχολείου έχει συναντηθεί με τους γονείς όλων των εμπλεκομένων και επιχειρείται να επιλυθούν τα ζητήματα ασφάλειας αλλά και να ενθαρρυνθούν οι μαθητές στην ανεκτικότητα απέναντι στις πολιτισμικές διαφορές. Οι μαθητές που ενεπλάκησαν στον καβγά λένε πάντως πως δεν πιστεύουν πως το περιστατικό σχετίζεται με ρατσιστικά θέματα και δεν νιώθουν πως υπάρχει φυλετικός διαχωρισμός στο σχολείο.