Ενώ ο Νικολά Σαρκοζί διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες, και οι γάλλοι ψηφοφόροι του γυρίζουν την πλάτη στις δημοσκοπήσεις, οι φωτιές στο ίδιο του το σπίτι προσλαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των ηγετικών στελεχών να

Η τελευταία διαμάχη, όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της «El Pais» στο Παρίσι, προκλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος ανακοίνωσε την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα πρώτα στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και στη συνέχεια στις εκλογές για τον δήμο του Παρισιού, το 2014, αναζητώνατς ουσιαστικά ένα πολιτικό μέλλον μακριά από το πρωθυπουργικό μέγαρο.

Η Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και σήμερα ευρωβουλευτής, επέκρινε με σφοδρότητα την απόφαση του Φιγιόν. Αυτό που στην πραγματικότητα την ενοχλεί, βέβαια, είναι η πρόθεση του Φιγιόν να θέσει υποψηφιότητα στην εκλογική περιφέρεια του Παρισιού όπου πολιτεύεται κι εκείνη. «Ο πρωθυπουργός καλά θα έκανε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να ασχολείται περισσότερο με τους Γάλλους και λιγότερο με τις προσωπικές του υποθέσεις», δήλωσε η Ντατί στο γαλλικό ραδιόφωνο.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσέλαβε στο γραφείο του μια 26χρονη σύμβουλο με αποκλειστικό σκοπό να προετοιμάσει τη μεταπήδησή του στο δήμο.

Η επίθεση της Ντατί είναι σημαντική, διότι προέρχεται από την εκπρόσωπο του Νικολά Σαρκοζί στην προεκλογική εκστρατεία που του έδωσε τη νίκη το 2007.

Ο γάλλος πρωθυπουργός δικαιολογήθηκε ενώπιον των βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος λέγοντας ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε μικροπολιτικές διαμάχες, για τις οποίες «οι κατήγοροί του θα κριθούν αυστηρά από τους ψηφοφόρους».

Τον ρόλο του διαιτητή ανέλαβε να παίξει ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, γενικός γραμματέας του UMP.