Άγρια και απάνθρωπη δολοφονία, χαρακτήρισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, την επίθεση κατά του πρεσβευτή της χώρας στην Άγκυρα, Αντρέι Κάρλοφ.

Ήταν μια τρομοκρατική πράξη, οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν, αναφέρει η Μ. Ζαχάροβα.

Το τρομοκρατικό αυτό κτύπημα μπορεί να αποτελεί προβοκάτσια με στόχο να πλήξει την άνοδο των διμερών σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας. Αν πράγματι είναι έτσι τότε θέλω να πιστεύω ότι οι οργανωτές αυτού του βάρβαρου πλήγματος δεν θα πετύχουν το στόχο τους και δεν θα έχουμε νέα περίοδο ψύχρανσης των σχέσεων με την Τουρκία , τονίζει ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίτ Σλούτσκι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα πραγματοποιηθεί στην Μόσχα η τριμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν με θέμα την έναρξη ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία και ήδη έφθασε στη ρωσική πρωτεύουσα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Εκτιμώ πως παρά την τρομερή τραγωδία που εκ των πραγμάτων θα επισκιάσει τις συνομιλίες αυτές η Μόσχα και η Άγκυρα πρέπει να επισπεύσουν τη διαδικασία για όλα τα θέματα της ατζέντας που συμφωνήθηκαν», εκτίμησε ο Λεονίτ Σλούτσκι.