Έχει βιώσει το τραύμα της απαγωγής, έχει γίνει αντικείμενο προπαγάνδας και τον έχουν βάψει μαύρο! Ωστόσο, ο γενναίος Ζότελ η κατσίκα-σύμβολο της ακροδεξιάς στην Ελβετία, επέστρεψε με ασφάλεια στο σπίτι του «ελαφρώς σοκαρισμένος αλλά κυρίως εξαντλημένος και μάλλον χαρούμενος για την επιστροφή του», όπως δήλωσε ο βουλευτής Ernst Schibli που έχει αναλάβει τη φροντίδα του.

Η 10χρονη κατσίκα μασκότ του ελβετικού Κόμματος του Λαού (Swiss People’s Party- SVP) βρέθηκε βαμμένη μαύρη δεμένη δίπλα σε μία άλλη κατσίκα σε ένα δέντρο κοντά σε χωριό έξω από τη Ζυρίχη.

Το SVP, που ηγήθηκε της καμπάνιας για την απαγόρευσης της ανέγερσης μιναρέδων στις ελβετικές πόλεις, αναμένεται να ενισχύσει τη θέση του ως το μεγαλύτερο κόμμα της Ελβετίας στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Το 2007 το SVP συγκέντρωσε ποσοστό 28,9% των ψήφων έπειτα από μία προκλητική καμπάνια στην οποία οι ξένοι  που έχουν καταδικαστεί για διάπραξη εγκλημάτων απεικονίζονταν σαν «μαύρα πρόβατα» που θα έπρεπε να διωχθούν από τη χώρα.

Ο Ζότελ, που έχει χρησιμοποιηθεί ως μασκότ από την παράταξη για τα τελευταία πέντε χρόνια απήχθη από τη στάνη του το πρωί της Κυριακής.

Την ευθύνη για την απαγωγή ανέλαβαν μέλη της αριστερής ομάδας «Αντιφασιστική Δράση», αν και ο ιδιοκτήτης του Ζότελ Ernst Schibli δήλωσε στο Reuters πως δεν είναι σίγουρος ποιός κρύεβται πίσω από την πράξη αυτή.

Δείτε τις φωτογραφίες από προηγούμενη εμφάνιση του Ζότελ με τον βουλευτή Ernst Schibli