Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός και ακόμα δύο τραυματίστηκαν σε τρία διαφορετικά περιστατικά πυροβολισμών σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ. Το θύμα ήταν αστυνομικός στο Τέξας και σκοτώθηκε την ώρα που έγραφε κλήση για τροχαία παράβαση έξω από το αστυνομικό τμήμα την Κυριακή το μεσημέρι. Ακολούθησαν ακόμα δύο περιστατικά σε Φλόριντα και Μιζούρι.

Ο νεκρός αστυνομικός είναι ο βετεράνος Benjamin Marconi, 50 ετών. Ο δράστης της δολοφονίας δεν έχει ακόμα συλληφθεί και το κίνητρό του είναι άγνωστο, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας. Όπως ο ίδιος περιέγραψε, ο Marconi είχε σταματήσει ένα όχημα για τροχαία παράβαση και την ώρα που, μέσα στο περιπολικό, έγραφε την κλήση, ένα άλλο όχημα σταμάτησε από πίσω του, ο οδηγός βγήκε έξω, πλησίασε στο παράθυρο του αστυνομικού και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Μετά έβαλε το χέρι του μέσα από το παράθυρο και πυροβόλησε τον Marconi δεύτερη φορά. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε.

 
Λίγο αργότερα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στη Φλόριντα, με αστυνομικό να δέχεται και σε αυτή την υπόθεση πυρά ενώ είχε σταματήσει όχημα για έλεγχο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι άγνωστη. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Φλόριντα υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τον ύποπτο και η αστυνομία είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής όπου έγινε το περιστατικό να μείνουν στα σπίτια τους και να μην βρίσκονται κοντά στα παράθυρα. Λίγο αργότερα έγινε μια σύλληψη.

Στο Μιζούρι τέλος ένας αστυνομικός βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σοβαρή κατάσταση ύστερα από πυροβολισμούς στο Σεντ Λούις χθες βράδυ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο δράστης σταμάτησε δίπλα στο περιπολικό στο οποίο βρισκόταν ο 46χρονος αστυνομικός και τον πυροβόλησε δύο φορές, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.