Ακύρωσαν οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες επίσκεψη αξιωματούχων τους
στη Βρετανία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Βρετανού
πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε για κίνδυνο «εξαγωγής τρομοκρατίας» από το
Πακιστάν.

Όπως γράφουν  σήμερα οι Τimes, εκπρόσωπος των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε στην εφημερίδα πως «η επίσκεψη ακυρώθηκε μετά τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού εναντίον του Πακιστάν, τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις μπορεί να επηρεάσουν την συνεργασία μας με την Βρετανία».

Σύμφωνα με τους Times, οι ανώτατοι αξιωματούχοι της ISI θα συζητούσαν στο Λονδίνο την συνεργασία των δύο χωρών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλι Ζαρντάρι εξετάζει το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα.

Οι δηλώσεις του Κάμερον προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο Ισλαμαμπάντ.

«Δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να ανεχθούμε ότι αυτή η χώρα, το Πακιστάν, μπορεί να κοιτάζει προς δύο πλευρές και να προωθεί με οποιοδήποτε τρόπο την εξαγωγή τρομοκρατίας στην Ινδία, το Αφγανιστάν ή όπου αλλού στον κόσμο», είχε πει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι Times εκτιμούν ότι η ακύρωση της επίσκεψης ανώτατων αξιωματούχων της ISI θα προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες αφού ίσως αναγκάσει τον Κάμερον να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα της συνεργασίας με το Πακιστάν στον στρατιωτικό τομέα και σε αυτόν της ανταλλαγής πληροφοριών.