Ένας υδραυλικός που από παιδί ονειρευόταν να μένει σε δεντρόσπιτο έκανε τελικά το όνειρό του πραγματικότητα!

Ο 53χρονος John Martin και η σύντροφός του Noreen Jaafar έχουν ξοδέψει τα τελευταία 3 χρόνια γύρω στα 410.000 ευρώ για να δημιουργήσουν ένα απίστευτο σπίτι με 4 κρεβάτια κι όλα αυτά σε ύψος 12 μέτρων, μεταξύ των δέντρων σε ένα οικόπεδο στο Dursley της Βρετανίας!

Η έκταση δάσους βρίσκεται μεταξύ ενός πάρκινγκ σούπερ-μάρκετ και μιας εκκλησίας και ο John την γνώριζα από όταν ήταν παιδί.

Όταν η έκταση βγήκε προς πώληση, ο ίδιος την αγόρασε προς 99.000 ευρώ παρότι δεν γνώριζε ακόμη αν θα μπορούσε να χτίσει εκεί. Η ιστορία «θα μπορούσε να τελείωνε με έναν πανάκριβο κήπο», αστειεύεται ο άντρας, που μίλησε για το σπίτι του στο Channel 4.

Το ζευγάρι δήλωσε ότι αρχικά έμαθαν πως δεν υπήρχε πιθανότητα να τους επιτραπεί να χτίσουν ένα σπίτι στην προστατευμένη περιοχή, όπου ήδη βρίσκονταν πάνω από 30 προστατευόμενα δέντρα, μεταξύ των οποίων μια φλαμουριά, μια φιλύρα κι ένα πεύκο.

Εμπνευσμένοι όμως από ένα δεντρόσπιτο που είδαν στο Βέλγιο να ενσωματώνεται με μοναδικό τρόπο στο φυσικό περιβάλλον, υπέβαλαν αίτημα στο τοπικό συμβούλιο για πολεοδομική άδεια βάση ενός σχεδίου από το αρχιτεκτονικό γραφείο Miller Howard Workshop.

Τελικά συμφωνήθηκε πως θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, εφόσον οι πληρούνται οι κανονισμοί, συμπεριλαμβανομένου και να μην πειραχτούν τα δέντρα και οι βαθιές τους ρίζες. Αυτό επετεύχθη καθώς οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν ένα σπίτι που στέκει πάνω σε λεπτούς πάσσαλους, χτισμένους χωρίς τσιμέντο μέσα σε ένα χαλύβδινο πλαίσιο.

Δείτε φωτογραφίες…

treehouse1 treehouse2 treehouse3 treehouse4 treehouse5 treehouse6 treehouse7 treehouse8 treehouse9 treehouse10 treehouse11 treehouse12