Το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά, λένε κι αυτό βρίσκει την επαλήθευσή του και στην περίπτωση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ έβαλε τον εαυτό του στο στόχαστρο έντονων αποδοκιμασιών όταν με ανάρτησή του στο Twitter επιχείρησε μια παρομοίωση του θέματος των προσφύγων με… δηλητηριασμένες καραμέλες.

«Αν είχα ένα μπολ με Skittles (καραμέλες) και σας έλεγα ότι τρεις από αυτές θα σας σκοτώσουν, θα παίρνατε μια χούφτα;» αναρωτήθηκε συνοδεύοντας το σχόλιο και με ένα μπολ με καραμέλες. «Αυτό είναι το πρόβλημά μας με τους πρόσφυγες από τη Συρία».

trumpjr

Σε αντίστοιχες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις για τους μετανάστες έχει προχωρήσει και ο πατέρας του, όπως είναι η πρότασή του να χτίσει ένα τοίχο στα σύνορα με το Μεξικό και να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε όλους τους Μουσουλμάνους! Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα παρομοιάσει τους σύρους πρόσφυγες με τρομοκρατική απειλή, αποκαλώντας τους «δούρειους ίππους».

Πάντως, ο 38χρονος μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα, δεν είναι η πρώτη φορά που μιμείται τις απερίγραπτες ατάκες του πατέρα του. Την περασμένη εβδομάδα, γράφει ο Independent, είπε ότι αν οι Ρεπουμπλικάνοι ψεύδονταν με τον ίδιο τρόπο όπως κάνει η Χίλαρι Κλίντον, τότε τα μίντια θα ετοίμαζαν για τον πατέρα του «θάλαμο αερίων».

Αργότερα βέβαια, αρνήθηκε κάθε αναφορά στο Ολοκαύτωμα, και είπε πως έκανε «λάθος επιλογή λέξεων» και πως στην πραγματικότητα αναφερόταν στον τρόπο εκτέλεσης που ακόμα επιτρέπεται στις ΗΠΑ.

Ο πρωτότοκος γιος του 70χρονου αμφιλεγόμενου υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, φυσικά θέλει και εκείνος ένα κομμάτι από τη πίτα της πολιτικής με φιλοδοξίες, μια ημέρα, να καθίσει στη δημαρχιακή καρέκλα της Νέας Υόρκης, αν και μάλλον ο πατέρας του δεν φαίνεται διατεθειμένος να δει το γιο του σε τέτοια θέση.