Τον τερματισμό του εποικισμού από το εβραϊκό κράτος και την αποδοχή ως βάση των συνομιλιών των συνόρων του 1967 θέτει η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ως προϋποθέσεις για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης συνεδρίασε, υπό την προεδρία του Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα για να απαντήσει στην ανακοίνωση του διεθνούς Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.

Στην ανακοίνωση αυτή το Κουαρτέτο καλεί Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις μέσα σε ένα μήνα και να καταλήξουν σε συμφωνία για τα σύνορα και την ασφάλεια σε τρεις μήνες.

Η ΟΑΠ αναγνωρίζει ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία στην ανακοίνωση του Κουαρτέτου, συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας και τις αναφορές σε διεθνείς αποφάσεις και στον οδικό χάρτη.

Όμως η οργάνωση επιμένει ότι το Ισραήλ πρέπει να καταστήσει σαφές ότι σταματά τις εποικιστικές δραστηριότητες στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ και ότι αποδέχεται τα σύνορα του 1967, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.