Ελεύθερος αφέθηκε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που εντοπίστηκε το Σάββατο το βράδυ κοντά στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι με επτά φιάλες υγραερίου. Ο άνδρας προσήχθη και διαπιστώθηκε πως το όνομά του ήταν στον κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών ως ύποπτος για θρησκευτικό ριζοσπαστισμό. Ακολούθως ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Υπό κράτηση παραμένει ένα ζευγάρι, ηλικίας 34 και 29 ετών, που φέρεται ότι σχετίζεται με την υπόθεση και συνελήφθη την Τρίτη σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Γαλλίας.

Το Peugeot 607 δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν επτά φιάλες υγραερίου, εκ των οποίων η μία ήταν κενή και τοποθετημένη στη θέση του συνοδηγού. Σύμφωνα με αστυνομικούς, τα αλάρμ του οχήματος αναβόσβηναν, σαν κάποιος να προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή σ’ αυτό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είπε ότι αναμένει την έκθεση των αρχών για την υπόθεση και τα κίνητρα των δραστών. Μέσα στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε κάποιος πυροδοτικός μηχανισμός, υπήρχαν όμως κάποια έγγραφα στα αραβικά. Το όχημα είχε εγκαταλειφθεί σε στενάκι κοντά στην όχθη του Σηκουάνα και σε απόσταση μερικών μέτρων από την Παναγία των Παρισίων, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Παρισιού.