Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η συγκλονιστική στιγμή όπου η ισπανική αστυνομία διασώζει τέσσερις μετανάστες, οι οποίοι είναι κρυμμένοι κάτω από καθίσματα αυτοκινήτου.

Μην πιστεύοντας στα μάτια τους, οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν την ομάδα των μεταναστών να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια όντας στριμωγμένοι κάτω από τα καθίσματα χωρίς εξαερισμό σε μια από τις πιο ζεστές μέρες του έτους. Το περιστατικό έγινε όταν οι αξιωματικοί βρήκαν μια γυναίκα και τρεις άνδρες να προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Αφρικής και της Ισπανίας. Η 27χρονη γυναίκα από το Κονγκό ακούστηκε να ουρλιάζει στα γαλλικά: «Παρακαλώ, παρακαλώ, βγάλτε με από εδώ, φοβάμαι. Δεν μπορώ να αισθανθώ τα πόδια μου και έχουν πρηστεί πολύ».

trixaiasoaok2

Οι αστυνομικοί βρήκαν τους μετανάστες, αφού σταμάτησαν το όχημα με την υποψία ότι αυτό χρησιμοποιούταν για εμπορία ανθρώπων. Διεξήγαγαν έρευνα και ανακάλυψαν ότι το αυτοκίνητο είχε ένα διπλό πάτο που τον χρησιμοποιούσαν για να κρύψουν τους μετανάστες και να τους μεταφέρουν παράνομα. Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν στο σημείο, τους απελευθέρωσαν και τους τράβηξαν έξω με ασφάλεια σε μια δραματική διάσωση στα σύνορα πριν τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο εσπευσμένα σε σοβαρή κατάσταση.

trixaiasoaok3

Ένας αστυνομικός δήλωσε στη Daily Mail: «Ήταν ασφυκτικά στριμωγμένοι. Ήταν μια από τις πιο ζεστές μέρες του έτους και ο μυστικός χώρος στο αυτοκίνητο δεν είχε εξαερισμό». Οι άνδρες που είναι ηλικίας μεταξύ 21 και 23 ετών, ήταν από τη Γουινέα και η γυναίκα από το Κονγκό. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν από το Μαρόκο και συνελήφθη ενώ διεξάγεται έρευνα για το ποιοι άλλοι εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά.

Δείτε το βίντεο…

trixaiasoaok4

trixaiasoaok5

trixaiasoaok6