Πάνω από τέσσερις ώρες συνεδρίαζε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και τελικά απέρριψε το αίτημα της τελευταίας στιγμής περί αναστολή της εκτέλεσης του θανατοποινίτη Τρόι Ντέιβις. Ο Ντέιβις είχε καταδικαστεί για το φόνο ενός αστυνομικού, σε μια αμφιλεγόμενη υπόθεση που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και προκάλεσε την διεθνή κατακραυγή.

Η προγραμματισμένη για τις 2 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) εκτέλεση με θανατηφόρο θανάσιμο διάλυμα καθυστέρησε όσο εξεταζόταν το αίτημα της αναστολής και τελικά ο Ντέιβις εκτελέστηκε σήμερα στις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδας) σε φυλακή στο Τζάκσον της Τζόρτζια.

Ο συνήγορος του θανατοποινίτη Μπράιαν Κάμερ είχε πει ότι στοιχεία που ανέκυψαν μετά την καταδίκη του Ντέιβις στην εσχάτη των ποινών αποκάλυψαν πως πολλές από τις πληροφορίες που οδήγησαν στην απόφαση ήταν εσφαλμένες, παραπλανητικές και ανακριβείς, γεγονός που θέτει υπό «θεμελιώδη» αμφισβήτηση «την καταδίκη και την επιβολή της θανατικής ποινής».

Ο Ντέιβις μετατράπηκε σε σύμβολο του αγώνα κατά της θανατικής ποινής τα τελευταία χρόνια , αφού πολλοί από τους μάρτυρες, οι καταθέσεις των οποίων οδήγησαν στην καταδίκη του, ανακάλεσαν.

Νωρίτερα στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να παρέμβει στην υπόθεση του Ντέιβις για να σταματήσει την εκτέλεσή του.