Οι οικογένειες Petrovic και Lukic, από την Σερβία ισχυρίζονται ότι τα σώματα των παιδιών τους είναι μαγνήτες. Ο τετράχρονος Luka και ο εξάχρονος David έχουν τραβήξει την προσοχή των διεθνών μέσων  με την σωματικη ικανότητα που φέρεται να έχουν.

Η μητέρα του David, Sanja, εξηγεί πώς το κατάλαβε  «Του ζήτησα να μου φέρει ένα κουτάλι και τον άκουσα να φωνάζει «Μαμά, έχει κολλήσει »! Τον βρήκα με πολλά κουτάλια και πιρούνια να κρέμονται από το σώμα του.»

Τρομοκρατημένη απ’ αυτό το γεγονός κάλεσε την αδερφή της, η οποία ύστερα κατάλαβε ότι ο εξάχρονος γιος της έχει την ίδια ικανότητα.

Το φαινόμενο είναι σπάνιο και προς το παρόν δεν μπορεί να εξηγηθεί ιατρικά. Η περίεργη αυτή περίπτωση δεν είναι η πρώτη και άλλες τέτοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί  πρόσφατα στη Σερβία, την Κροατία, και τη Βοσνία.Ο ακτινολόγος Mihajlo Dodic δήλωσε «Απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει καμία ιατρική ή επιστημονική εξήγηση.»

Άλλοι ειδικοί έχουν αμφισβητήσει τις ειδικές ικανότητες των παιδιών, «Αμφιβάλλω πολύ αν κάποιος είναι μαγνητικός,» δήλωσε ο Patrick Regan, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Surrey, προσθέτοντας,  «Οι άνθρωποι αποτελούνται κυρίως από νερό και το νερό δεν έχει μαγνητικές ιδιότητες.»

Δείτε σχετικό βίντεο