Στην ομάδα των κομάντο πραξικοπηματιών τοποθετεί η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Star τους 8 στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Μάλιστα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα γράφει ότι οι συγκεκριμένοι οκτώ ανήκουν στην ομάδα των κομάντος που πήγε να σκοτώσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στο ξενοδοχείο του.

Όπως έγινε γνωστό περίπου 40 κομάντος περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα που διέμενε ο Ερντογάν με σκοπό να τον σκοτώσουν αλλά ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε και φυγαδεύτηκε έγκαιρα από άντρες της προσωπικής του φρουράς.

Η πληροφορία πάντως ελέγχεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι κομάντος μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να σκοτώσουν τον Ερντογάν διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ορισμένοι από αυτούς, με δύο ελικόπτερα φέρονται να κατέφυγαν σε ΝΑΤΟϊκή βάση και οι 8 με τρίτο ελικόπτερο προσγειώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

Η υπόθεση των οκτώ είναι στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η ταχύτητα με την οποία θα εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου είναι που θα καθορίσει το πόσο γρήγορα θα κλείσει αυτή η υπόθεση, καθώς η Αθήνα προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία για το καθεστώς του πολιτικού ασύλου και τις πολιτικές και διπλωματικές ισορροπίες ενός τόσο λεπτού θέματος, που άπτεται άμεσα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την ώρα που η Τουρκία ζητά την έκδοση -το ταχύτερο δυνατό- των οκτώ Τούρκων.

Αίσθηση προκάλεσε χθες η παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου Τούρκου δικηγόρου από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως, προκειμένου να ζητήσει την έκδοση των «πραξικοπηματιών», όπως τους χαρακτήρισε, στην Τουρκία.