Λίγες ώρες από την εκδήλωση του πραξικοπήματος χρειάστηκαν μόνο για να βγουν τούρκοι πολίτες στους δρόμους πόλεων της γειτονικής χώρας, ακολουθώντας και την προτροπή του προέδρου Ερντογάν, κατά το διάγγελμα που έκανε μέσω κινητού στο CNN Turk.

Ο Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στο λαό της χώρας να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες. Πρόσθεσε πως πρόκειται για «απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων» και πως «με την κίνηση του λαού, θα δοθεί η δέουσα απάντηση».

Και πράγματι αυτό φάνηκε να συμβαίνει: Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, αλλά και της Άγκυρας, δηλώνοντας την εναντίωσή τους στο πραξικόπημα.

Πλήθος συγκλονιστικών φωτογραφιών και βίντεο που δείχνουν τη λαϊκή διαμαρτυρία έκαναν την εμφάνισή τους. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η εικόνα ενός Τούρκου να έχει ξαπλώσει μπροστά από ένα τανκ, έξω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε ορισμένες τέτοιες φωτογραφίες…

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΑΝΚ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΑΝΚ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΑΝΚ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ