Πολύ αργά κινούνται οι συζητήσεις στο περιουσιακό, το οποίο αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες πτυχές του Κυπριακού. Το θέμα συζήτησαν στη σημερινή συνάντηση τους οι κκ Αναστασιάδης και Ακιντζί. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επισήμανε πως «παρά την κάποια πρόοδο, που έχει παρατηρηθεί στο περιουσιακό, παραμένουν ουσιώδεις διαφορές».

Σημείωσε ότι τα προβλήματα εντοπίζονται, μεταξύ άλλων, στο ποιοι δικαιούνται επιστροφή της περιουσίας τους, στο πώς υπολογίζεται η ανάπτυξη γης, κατά πόσο είναι σημαντική ή όχι.

Σε ερώτηση, αν υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης στο περιουσιακό εφόσον δεν έχει συζητηθεί το θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι «τα δύο είναι αλληλένδετα. Εάν παρατηρηθεί πρόοδος στα θέματα αρχών, σημαντικών θεμάτων στο περιουσιακό, και πάλι θα είναι συνδεδεμένα με τις εδαφικές αναπροσαρμογές».

Για να ολοκληρωθεί η συνολική διευθέτηση του περιουσιακού θα πρέπει να συνδεθεί και με τις εδαφικές αναπροσαρμογές, σημείωσε.