Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερζί Μπούζεκ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να επισκεφθεί αύριο το Ευρωκοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά, όμως, ότι η πιθανολογούμενη επίσκεψη δεν θα έχει επίσημο χαρακτήρα και ότι δεν έχει υποβληθεί προς τούτο επίσημο αίτημα.

Ευρωβουλευτές, από τις ομάδες των Πρασίνων, των Φιλελευθέρων και των Σοσιαλιστών, ωστόσο, κατηγόρησαν τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι, ενδεχόμενη συνάντηση του με τον ιταλό πρωθυπουργό, την ίδια, μάλιστα ημέρα, όπου ο τελευταίος πρόκειται να παρουσιασθεί, ως κατηγορούμενος, στην ιταλική δικαιοσύνη, θα συνιστά μία μορφή «εξυπηρέτησης» των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων προς τον ιταλό πρωθυπουργό.

Επαναλαμβάνοντας τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του, περί μη επίσημης επίσκεψης Μπερλουσκόνι στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Μπούζεκ είπε, χαρακτηριστικά, ότι: «Ενδέχεται ο κ. Μπερλουσκόνι να επισκεφθεί ανεπισήμως το Ευρωκοινοβούλιο. Η επίσκεψή του βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επίσημη επίσκεψη και εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αλλάξω το αυριανό μου πρόγραμμα για να τον συναντήσω».