Τζιχαντιστές που έδιναν μάχες στη Συρία και στο Ιράκ, σκοτώνοντας και σφάζοντας ανθρώπους, μεταμορφώνονται και περνούν στην Ευρώπη και στην Αμερική και η εικόνα τους δεν θυμίζει σε τίποτα τους γενειοφόρους «μπρουτάλ» άνδρες του Ισλαμικού κράτους. Αντίθετα έχουν μια πιο… casual εμφάνιση και φροντίζουν να περνούν απαρατήρητοι ανάμεσα στους δυτικούς.

Σε όλα τα χτυπήματα η εμφάνισή τους δεν προσομοίαζε σε τζιχαντιστές. Είχαν «εξευρωπαϊσμένα» χαρακτηριστικά, χωρίς το χαρακτηριστικό μακρύ μούσι, προφανώς για να περνούν κατά το δυνατόν απαρατήρητοι, ενώ το ντύσιμό τους ήταν δυτικό. Αρκετοί μάλιστα πρόσεχαν ώστε να έχουν μια συντηρητική εμφάνιση αποφεύγοντας ακόμη και εμφανίσεις τύπου hipster για να ταιριάζουν στους χώρους που κινούνταν.

Μάλιστα οι τζιχαντιστές αλλάζουν και στη Συρία για να μη γίνονται αντιληπτοί.

Σύμφωνα με Σύρους που έχουν διαφύγει από την Ράκκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών, πολλοί από αυτούς άφησαν τα κρατικά κτίρια στα οποία ζούσαν και ξυρίζουν τα μούσια τους, προκειμένου να μην τους εντοπίζουν τα drone.

Όπως δήλωσε πρόσφατα στο NBC ο Αμπού Μπαρά, ένας 19χρονος που τον προηγούμενο μήνα έφτασε από την Ράκκα στην Τουρκία: «Είναι δύσκολο για τους πολίτες να ξεχωρίσουν από εκείνους».

«Πρόσφατα άρχισαν να αλλάζουν την εμφάνισή τους. Φορούν ρούχα πολιτών και ξυρίζουν τα μούσια τους. Χρησιμοποιούν συχνότερα ταξί και όχι στρατιωτικά οχήματα, ή καλύπτουν τα αυτοκίνητά τους με λάσπη ώστε να μην τα ”βλέπουν” τα αεροπλάνα», προσθέτει ο Αμπού Μπαρά.

Το χτύπημα στο γκέι μπαρ στο Ορλάντο έδειξε ότι η εμφάνιση του δράστη δεν θύμιζε σε τίποτα τζιχαντιστή. Με το κοντό κούρεμά του και τα γυαλάκια του, τουλάχιστον εμφανισιακά, δεν έχει καμία σχέση με το ISIS.

orlando-4-735x332

Πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα ήταν τα αδέλφια Ελ Μπακράουϊ τα οποία επίσης είχαν φροντίσει την εμφάνισή τους.

230316101350_0818

Μερικούς μήνες νωρίτερα, δύο αδέρφια έπαιρναν μέρος στις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Πρόκειται για τα αδέλφια Αμπντεσλάμ.

newego_LARGE_t_901_106866830_type12905

Δεν είναι η πρώτη φορά που δύο αδέρφια εξ αίματος, γίνονται «αδέρφια» και στην τρομοκρατία. Πριν από αυτούς τα αδέρφια Κουασί ήταν εκείνα τα οποία επιτέθηκαν στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.

drstes1-570-725x600

Τα αδέρφια Τσαρνάεβ ήταν εκείνα τα οποία οργάνωσαν την επίθεση στη Βοστόνη τον Απρίλιο του 2013.

tsarnaev-1305161703_4_3

 

Ο Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ, ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι είχε μια σημαντική αλλαγή στην εμφάνισή του για να κυκλοφορεί στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Abaaoud1611A 86773796_030201522-1