«Έχω εμμονή με τον Μπερλουσκόνι, αλλά είμαι δειλός, αλλιώτικα θα έπαιρνα ένα πιστόλι και θα τον σκότωνα». Πρόκειται για μια σοκαριστική δήλωση, που έχει όμως κυρίως συμβολικό χαρακτήρα.

Προέρχεται από τα λεγόμενα του μεγάλου γάλλου ηθοποιού, Μισέλ Πικολί, ο οποίος, στα 86 του χρόνια, μετρά πλέον αισίως πάνω από 170 ταινίες στο βιογραφικό του.

Συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε για το αν θα υποδυόταν ποτέ τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ταινία, ο Πικολί απάντησε:
«Θα ήταν χυδαίο. Δεν θέλω να παίξω αυτό τον γκάνγκστερ του χρήματος, τον γκάνγκστερ της πολιτικής, τον γκάνγκστερ του ιταλικού λαού. Θα έπαιζα οποιονδήποτε εκτός από αυτόν».

Αυτά ήταν τα λόγια του ηθοποιού ο οποίος μάλιστα επεσήμανε πως θα σκεφτόταν περισσότερο να υποδυθεί τον Χίτλερ παρά τον Μπερλουσκόνι.

«Ο Χίτλερ ήταν ένας γκάνγκστερ του πολέμου, ο Μπερλουσκόνι είναι ένας γκάνγκστερ του χρήματος…», ήταν τα λεγόμενά του, τα οποία τον οδήγησαν στο να παραδεχτεί ότι αν δεν ήταν δειλός θα έπαιρνε ένα όπλο και θα σκότωνε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Ο Μισέλ Πικολί πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Νάνι Μορέτι με τίτλο «Έχουμε πάπα!», όπου υποδύεται τον ίδιο τον πάπα. Έτσι, από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Βενέδικτος ο 16ος.

«Όλοι παίζουμε στο επάγγελμά μας, ο ποδοσφαιριστής, ο πολιτικός… Είναι πάρα πολλοί ηθοποιοί στον κόσμο δεν νομίζετε;

Και ο πάπας παίζει έναν ρόλο. Θα ήθελα να μπορούσα να είχα μια μικρή, μυστική συνάντηση μαζί του, όταν θα έχει δει την ταινία. Ελπίζω να τη δει. Αλλιώς ας πάει εκεί που ξέρεις…

Ο πολωνός πάπας θα την είχε δει. Εκείνος ήταν ο ίδιος και ηθοποιός και συγγραφέας πριν γίνει πάπας. Όλοι αυτοί παίζουν περισσότερο από τους ηθοποιούς».