Έκθεση αφιερωμένη στη ζωγραφική τεχνική του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, διοργανώνει η Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας με πλήθος έργων του μεγάλου καλλιτέχνη που θα «ταξιδέψουν» στη βρετανική πρωτεύουσα από κορυφαία μουσεία της Ευρώπης. Η έκθεση θα διαρκέσει τρεις μήνες, ξεκινώντας από τις 9 Νοεμβρίου. Όπως επισημαίνεται, είναι η πρώτη φορά που μια έκθεση είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο ζωγραφικό έργο του και τις τεχνικές του.

Ανάμεσα στα έργα που η πινακοθήκη κατάφερε να εξασφαλίσει, βρίσκονται η «Παναγία των Βράχων», το «Πορτρέτο Γυναίκας – La Belle Ferronniere», η «Κυρία με την Ερμίνα», καθώς και αντίγραφο της διάσημης τοιχογραφίας του «Μυστικού Δείπνου». Σύμφωνα με την πινακοθήκη, η έκθεση εστιάζεται στο έργο του Ντα Βίντσι κατά την περίοδο που εργάστηκε στην αυλή του δούκα Λουδοβίκου Σφόρτσα, στο Μιλάνο, στα τέλη του 1480 και το 1490.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά μαζί τις δύο εκδοχές του έργου η «Παναγία των Βράχων». Επιπλέον, για πρώτη φορά θα εκτεθεί το έργο «Σαλβαντόρ Μούντι – Σωτήρας του Κόσμου» που πρόσφατα ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει στο ζωγράφο.

Συνολικά θα εκτεθούν 60 έργα του αναγεννησιακού καλλιτέχνη και για να αποφύγει το συνωστισμό που μπορεί να δημιουργηθεί, η Εθνική Πινακοθήκη πήρε την απόφαση να επιτρέπει την είσοδο μόλις 180 επισκεπτών ανά μισή ώρα, την στιγμή που κανονικά το όριο ήταν 230 επισκέπτες.

Η «Κυρία με την Ερμίνα»:

Οι δύο εκδοχές της «Παναγία των Βράχων»:

«Πορτρέτο Γυναίκας – La Belle Ferronniere»:

Το πρόσφατα ταυτοποιημένο έργο «Σαλβαντόρ Μούντι – Σωτήρας του Κόσμου»: