Σφοδρές μάχες ξέσπασαν σήμερα μεταξύ του στρατού της Υεμένης και μελών φυλών στα βορειοανατολικά της Σανάα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκρούσεις σημειώθηκαν γύρω από ένα στρατόπεδο στη Σαμάα, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, όπου για νατεθούν υπό έλεγχο οι άνδρες των φυλών οι οποίοι είχαν κυριεύσει το στρατοπέδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς παρενέβη και η αεροπορία.

Ο υφυπουργός Επικοινωνίας Άμπντου αλ Τζανάντι κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Μανσούρ αλ Χάνακ, πρώην βουλευτή του ισλαμιστικού κόμματος αλ Ισλάχ που έχει συνταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς, ότι ηγήθηκε της επίθεσης εναντίον του στρατοπέδου.

Εντωμεταξύ στην Τάιζ, στη νότια Υεμένη, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών, που ζητούσαν την απομάκρυνση του προέδρου Σάλεχ, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο την εκεχειρία που συμφώνησαν πριν δύο ημέρες οι δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και των φυλών, που έχουν συνταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς.

Σύμφωνα με ακτιβιστές οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον μίας πλατείας όπου έχουν κατασκηνώσει εδώ και μήνες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές χωρίς ακόμα να έχει γνωστοποιηθεί ο αριθμός των τραυματιών.