Οι γάλλοι ανακριτές κάλεσαν χθες για κατάθεση τον Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιο για το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία σχετικά με τη μήνυση για βιασμό που κατέθεσε η γαλλίδα συγγραφέαςΤριστάν Μπανόν εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Τόσο η Μπανόν όσο και η μητέρα της έχουν δηλώσει πως ο Ολάντ είχε ενημερωθεί για τις κατηγορίες της νεαρής γυναίκας εις βάρος του Στρος-Καν, το 2003.

Ο σοσιαλιστής βουλευτής είχε ζητήσει χθες Τρίτη να καταθέσει ως μάρτυρας το συντομότερο δυνατό.

«Αυτό που δεν δέχομαι είναι η εκμετάλλευση αυτής της υπόθεσης που δεν με αφορά, που δεν αφορά το Σοσιαλιστικό Κόμμα, για πολιτικούς σκοπούς. Απαιτώ να σταματήσει αυτό. Αρκετά!», είχε δηλώσει ο Ολάντ χθες το βράδυ.

Η Μανσουρέ πάντως επεσήμανε στην εφημερίδα Liberation ότι «δεν κατηγορεί για τίποτε» τον Φρανσουά Ολάντ, του οποίου τη συμπεριφορά χαρακτηρίζει «βαθιά ανθρώπινη».

Ο Ολάντ από τη μεριά του έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι η Μανσουρέ τον είχε ενημερώσει ότι υπήρξε «συμβάν» μεταξύ της Μπανόν και του Στρος-Καν, μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και ότι την είχε συμβουλεύσει να απευθυνθεί στην αστυνομία.