Το αυτοκίνητο σύμβολο, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1959 στην Βρετανία, ήταν καλυμμένο από τη μία άκρη ως την άλλη, με κόκκινα λουλούδια.

Δημιουργός αυτού του λουλουδάτου αυτοκινήτου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Birmingham, το οποίο συμπεριέλαβε το mini στο έκθεμα που ετοίμασε για τον διαγωνισμό Royal Horticultural Society National Flowerbed at Tatton Park.

Τοπικές αρχές, συμβούλια και κοινοτικές ομάδες κλήθηκαν, σε εθνικό επίπεδο, να υποβάλουν τους καινοτόμους κήπους για το διαγωνισμό.

Οι αρχές ενθαρρύνθηκαν να δημιουργήσουν παρτέρια που να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά προϊόντα της κάθε περιοχής, και το Μπέρμιγχαμ επέλεξε το Mini ως ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά.

Η έκθεση αποτελείτο από 14 παρτέρια λουλουδιών, κάθε ένα με διαστάσεις επτά επί τεσσάρων μέτρων. Μερικά από τα παρτέρια ήταν εμπνευσμένα από κάθε λογής εικόνες, όπως ένα βικτοριανό λουτρό, ένα βομβαρδιστικό Lancaster και ένα τρένο καλυπτόμενο από φυτά.

Το Mini κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο Longbridge του Birmingham από το 1959, με 5.387.862 μοντέλα να έχουν παραχθεί εκεί από το 1959 μέχρι τον Οκτώβριο του 2000.