Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της News Corp, σκέφτεται εδώ και ένα χρόνο να παραδώσει τα ηνία των επιχειρήσεών του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Πριν ακόμα ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο γερο-Μέρντοχ εξέταζε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από γενικός διευθυντής υπέρ του Τσέις Κάρεϊ, αντιπροέδρου του ομίλου», επισημαίνει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Ο ΜέρντοΧ διανύει ήδη την όγδοη δεκαετία της ζωής του και οι φήμες περί αποχώρησης ενισχύουν το σενάριο να παραμείνει στη θέση του προέδρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα μια τέτοια αλλαγή θα έχει τεράστιο συμβολική αξία, αλλά ελάχιστη σημασία στην καθημερινή διαχείριση του ομίλου.

Ο Μέρντοχ και ο 38χρονος γιος του Τζέιμς θα εμφανιστούν σήμερα ενώπιον της επιτροπής αρμόδιας για τα μέσα ενημέρωσης της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία, μαζί με την 43χρονη Ρεμπέκα Μπρουκς για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο εμπλεκόταν η εφημερίδα News of the World.