Οι προετοιμασίες για τις βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο θα ξεκινήσουν στις 18 Σεπτεμβρίου και την επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας θα έχει ένας από τους κορυφαίους δικαστές της χώρας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή αλλά και την κρατική τηλεόραση η εφορευτική επιτροπή θα αναλάβει καθήκοντα στις 18 Σεπτεμβρίου και επικεφαλής της θα είναι ο πρόεδρος του Εφετείου του Καΐρου, Άμπντελ Μοέζ Ιμπραχίμ.

Η πηγή δεν διευκρίνισε τι περιλαμβάνει η «προετοιμασία» των εκλογών, ωστόσο σύμφωνα με παλιότερη στρατιωτική πηγή, θα γίνει η κατάθεση των υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η επίσημη προεκλογική περίοδος.

Στο μεταξύ, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, αναβλήθηκε για αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό της, που επρόκειτο να γίνει σήμερα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πάντως έκαναν λόγο για «διαμαρτυρίες» με αφορμή κάποιους διορισμούς.

Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Αλ-Αχράμ γράφει ότι ο πρωθυπουργός Ισάμ Σάραφ θα αναζητήσει άλλον υποψήφιο για το υπουργείο Αρχαιοτήτων επειδή οι υπάλληλοι του διαμαρτυρήθηκαν με το αιτιολογικό ότι ο προτεινόμενος Άμπντελ Φάταχ αλ-Μπάνα έχει εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία του Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι, του πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.