Μέσα σε ένα απίστευτα βρώμικο κέντρο κράτησης της Δαμασκού, οκτώ με εννιά ανακριτές χτυπούσαν επανειλημμένως έφηβο στο κεφάλι, στην πλάτη, τα πόδια και τα γεννητικά όργανα, μέχρι να πέσει αναίσθητος στο πάτωμα αιμορραγώντας από τα αυτιά και φωνάζοντας τη μητέρα του και τον πατέρα του για βοήθεια.

Μάρτυρας του απίστευτα βάρβαρου σκηνικού ο Ιμπραήμ Τζαμάλ Αλ – Τζαχαμάνι που βρισκόταν στην ίδια φυλακή με το θύμα και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι ανακριτές απαιτούσαν από τον 15χρονο να αποκαλέσει τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ ως τον αγαπημένο του πρόεδρο.

Ωστόσο ο νεαρός, ονόματι Ταμέρ Μοχάμεντ Αλ- Σάρει αρνήθηκε φωνάζοντας συνθήματα κατά του καθεστώτος και υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας του.

Ο Ιμπραήμ Τζαμάλ παρακολούθησε το σκηνικό από διάδρομο των φυλακών ενώ περίμενε επί δύο ώρες τους φύλακες για να τον μεταφέρουν στο κελί του.

Συμπληρώνοντας την φρικιαστική περιγραφή αναφέρει ότι οι φύλακες έσπασαν τον καρπό του 15χρονου χτυπώντας τον με μπαστούνια στα χέρια τα οποία ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη του. Και καταλήγει λέγοντας: «Ζητούσε να τον λυπηθούν και φώναζε “μαμά, μπαμπά, ελάτε να με σώσετε”. Κείτονταν σαν σκύλος στο πάτωμα φορώντας μόνο το εσώρουχο του ενώ αίμα κάλυπτε το σώμα του».

Ο Ιμπραήμ Τζαμάλ και ο Ταμέρ Μοχάμεντ ήταν μεταξύ των χιλιάδων που συνελήφθησαν στη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων που άρχισαν τον περασμένο Μάρτιο, κατά του καθεστώτος στη Συρία.