«Ο Μπράουν κάνει λάθος». Με αυτόν τον πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο, η βρετανική εφημερίδα Sun αποκρούει τις κατηγορίες που τη θέλουν να έχει αποκτήσει παράνομα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του γιου του πρώην πρωθυπουργού της χώρας.

Ο Μπράουν δήλωσε χτες ότι μέλη του προσωπικού της εφημερίδας είχαν καταφέρει «ύπουλα» να πάρουν στα χέρια τους στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του γιου του Φρέιζερ το 2006, ο οποίος πάσχει από κυστική ίνωση.

Η εφημερίδα έγραψε σήμερα ότι έλαβε τις πληροφορίες από έναν πολίτη, ο γιος του οποίου πάσχει από την ίδια νόσο και μάλιστα ότι έλαβε τη συγκατάθεση του ίδιου του Μπράουν προκειμένου να δημοσιεύσει το θέμα.

Σύμφωνα με τη Guardian, ότι δημοσιογράφοι επανειλημμένα έβαλαν στο στόχαστρο τον Μπράουν, προσπαθώντας να αποκτήσουν πρόσβαση στον τηλεφωνητή του, σε πληροφορίες από τον τραπεζικό του λογαριασμό, στο νομικό αρχείο του, καθώς και στο ιατρικό ιστορικό της οικογένειας του.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ανακάλυψε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Μπράουν είχε μπει στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου περίπου 10 ετών, τόσο ως υπουργός Οικονομικών όσο και ως πρωθυπουργός.