Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να καλεί τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Συρίας Φαρούκ αλ Σάρα σε συνέντευξή του σε αλγερινή εφημερίδα. 

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας», τόνισε.

Σχολιάζοντας με τον αυστηρότερο τόνο από τότε που ξεκίνησαν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη Συρία, στα μέσα Μαρτίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χθες Τρίτη δήλωσε ότι ο αλ Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του επειδή απέτυχε να προχωρήσει σε μία δημοκρατική μετάβαση.

«Μόνο οι Σύροι είναι εκείνοι που μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για τους ίδιους μαζί με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ τον οποίο έχουν εκλέξει», είπε ο αλ Σάρα, ο οποίος ηγείται του εθνικού διαλόγου που μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση.

Η Ουάσινγκτον ανέβασε τους τόνους μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν υποστηρικτές του αλ Άσαντ κατά της αμερικανικής και της γαλλικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, την Κυριακή.

Περίπου 1.400 Σύροι έχουν σκοτωθεί κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.