Η γυναίκα που σύμφωνα με τους πολιτικούς συμμάχους του Ντομινιγκ Στρος Καν κατευθύνεται από σκοτεινά πολιτικά κέντρα, η Τριστάν Μπανόν έχει στενές σχέσεις με την οικογένειά του.

Η 32χρονη δημοσιογράφος και συγγραφέας όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» είναι φίλη της κόρης του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Καμίλ. Το γεγονός αυτό κάνει την απόφασή της να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Ντομινιγκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού να φαντάζει ακόμα πιο περίεργη. Και μάλιστα μετά από αρκετά χρόνια που δίσταζε να το κάνει.

Οι εναλλαγές στον ψυχισμό της, που εκδηλώνονται ως ευμεταβλητότητα στις αποφάσεις της, ίσως οφείλονται στα δύσκολα παιδικά της χρόνια. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται η προσέγγιση της «Figaro», αναφέρει χαρακτηριστικά: «η Τριστάν Μπανόν, που γεννήθηκε με το όνομα Μαρί-Καρολίν, είναι μια νεαρή γυναίκα πληγωμένη από τη ζωή», και μάλιστα από πολύ νωρίς. Όλα ξεκίνησαν με την απουσία του πατέρα της Γκαμπριέλ, ενός επιχειρηματία με έντονη δραστηριότητα, αλλά και της μητέρας της Αν Μανσούρε. Όπως δημοσιεύει η Espresso, όταν γεννήθηκε η Τριστάν, η Μανσουρέ δεν είχε ενταχθεί ακόμα στο Σοσιαλιστικό Κομμα και σπάνια ήταν σπίτι. Και όταν ήταν εκεί, έκαναν παρέλαση διάφοροι εραστές της, όπως αποκαλύπτει η ίδια η Τριστάν στο βιβλίο της με τίτλο «Ξέχασα να τη σκοτώσω», όπου περιγράφει τη δύσκολη παιδική ηλικία της. Η μητέρα της την είχε παρατήσει στο έλεος μια αλκοολικής νταντάς που τη χτυπούσε ανελέητα. Στο ίδιο βιβλίο αποκαλύπτει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικών αγγιγμάτων από ένα φίλο της οικογένειας.

Η μητέρα της ήταν αυτή που τόσα χρόνια την έπειθε να μην κινηθεί νομικά σε βάρος του Στρος Καν, όμως όπως δήλωσε σε συνεντεύξεις της, το μετάνιωσε αργότερα «γιατί κατάλαβε ότι είχε υποτιμήσει το τραύμα που δημιούργησε η επίθεσή του στην κόρη της», η οποία υπογραμμίζει ότι ο μόνος τρόπος για να μην καταρρεύσει απ’ όσα της έχουν συμβεί, είναι να αναγνωρίσει η Δικαιοσύνη ότι είναι θύμα.