Δραματικές διαπραγματεύσεις έχουν οι αμερικανικές αρχές με ένοπλο άνδρα που σκότωσε επτά ανθρώπους- ανάμεσά τους και δύο παιδιά- στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή παίρνοντας μαζί του δύο ομήρους ενώ η αστυνομία τον καταδίωκε.

Ο ύποπτος, ο οποίος ονομάζεται Ρόντρικ Ντάντζλερ, απελευθέρωσε έναν από τους ομήρους- μία 53χρονη γυναίκα- όταν η αστυνομία περικύκλωσε ένα από τα σπίτια στο Γκραντ Ράπιντς όπου είχε καταφύγει.

«Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μαζί του και να παραδοθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκραντ Ράπιντς, Κέβιν Μπελκ.

Η αστυνομική καταδίωξη έγινε μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων πέντε ενηλίκων και δύο παιδιών σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα της αστυνομίας, δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της τοπικής.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης ο Ντάντζλερ άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών πολλές φορές και εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Δύο περαστικοί τραυματίστηκαν.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρό του, αλλά εκτιμούν ότι είχε σχέσεις με τουλάχιστον ένα πρόσωπο από το κάθε σπίτι στο οποίο επιτέθηκε. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι όμηροι του ήταν άγνωστοι.