Την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών στη Λιβύη ζήτησε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, ώστε να μπορέσει να φτάσει στη χώρα η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια προς τον πληθυσμό που υποφέρει.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Ιταλός ΥΠΕΞ αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ζήτησε λεπτομερείς πληροφορίες μετά τα «δραματικά» σφάλματα που οδήγησαν σε επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών.

«Είναι σαφές ότι δεν είναι αυτή η αποστολή του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ιταλικής Βουλής.

Η Ατλαντική Συμμαχία παραδέχθηκε ότι πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην Τρίπολη τη νύκτα της περασμένης Κυριακής. Τη Δευτέρα, ο Φράνκο Φρατίνι είχε δηλώσει στο Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «διακυβεύεται η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ».

«Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε απώλειες αμάχων, είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου του Λουξεμβούργου.