Με 438.000 ευρώ αποζημιώθηκε η Τζίλιαν Σνέντον από την Αυστραλία, η οποία εργαζόταν στο γραφείο του ομογενή πρώην υπουργού Μίλτου Ορκόπουλου και είχε δώσει πληροφορίες στην αστυνομία ότι ενώ ήταν έγγαμος και υπουργός, είχε ερωτικές σχέσεις με ανήλικα αγόρια.

Μετά τις αποκαλύψεις της η Τζίλιαν είχε παυτεί από τη θέση της, αλλά η πολιτεία της Νέας Ουαλίας έκρινε ότι κακώς απολύθηκε και τη δικαίωσε.

Το 2008 ο Ορκόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 χρόνων με την υποχρέωση να εκτίσει τουλάχιστον τα 9 χρόνια, πριν έχει το δικαίωμα πρόωρης αποφυλάκισης. Ο Ορκόπουλος είχε βρεθεί ένοχος στις 30 από τις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα αγόρια και ναρκωτικά.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι έδινε πολλές φορές ενδοφλέβια ηρωίνη σε ένα ανήλικό αγόρι και στη συνέχεια έκαναν έρωτα. Το αγόρι εθίστηκε στην ηρωίνη και ο Ορκόπουλος, εκμεταλλευόμενος την εξάρτησή του αυτή, τον εφοδίαζε με ναρκωτικά και αλκοόλ και το υποχρέωνε να κάνουν έρωτα επί μια δεκαετία.

Ο Ορκόπουλος, που καθαιρέθηκε από τη θέση του υπουργού Ιθαγενών, αργότερα παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Αρχικά είχε ισχυριστεί ότι είναι αθώος.