Να σταματήσει η αστυνομική βία κατά των Παλαιστινίων, ζητάει η ισραηλινή ΜΚΟ, ACRI, με αφορμή τη 44η επέτειο της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ».

Η συγκεκριμένη οργάνωση κατήγγειλε σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τη γιορτή του Ισραήλ για την κατάκτηση του ανατολικού τομέα της Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο του 1967,  ότι τα δύο τελευταία χρόνια δέχτηκε μεγάλο αριθμό διαμαρτυριών από Παλαιστίνιους κατοίκους της Ιερουσαλήμ για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος τους.

Η ACRI κάλεσε τον νέο διοικητή της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, Νόσο Σαχάμ, ο οποίος διορίστηκε τον Απρίλιο, να «αλλάξει ριζικά τη βίαιη μεταχείριση» των Παλαιστινίων στην ανατολική Ιερουσαλήμ ενώ παράλληλα του ζήτησαν να
θέσει τέρμα στις καταχρηστικές μεθόδους που εφαρμόζονται κατά των διαδηλώσεων, να σεβαστεί τους κανονισμούς περί μεταχείρισης των ανηλίκων από τις αρχές και να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους από τους Ισραηλινούς έποικους.

Ως απάντηση ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, δήλωσε ότι τουλάχιστον 3.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης έχουν παραταχθεί στην πόλη για να διατηρήσουν την τάξη κατά τις εκδηλώσεις.