Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή του από το προηγούμενο Σάββατο που συνελήφθη κατηγορούμενος για το βιασμό της καμαριέρας και οδηγήθηκε στις φυλακές και απέστειλε email στους πρώην υφιστάμενούς του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνοντας λόγο για τον «προσωπικό του εφιάλτη».

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους του για να τους εξηγήσει «τη θλίψη, αλλά και την απογοήτευση που αισθάνθηκε, επειδή χρειάστηκε να φύγει υπό αυτές τις συνθήκες».

Στο email, το οποίο αποκαλύπτει το CNN τονίζει ότι «η επιστολή παραίτησης από το ΔΝΤ ήταν μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του», αναφέρει τη θλίψη του για την παραίτησή του, αλλά τονίζει ότι η επιλογή έγινε για να μην πληγεί ο Οργανισμός.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν αρνείται για ακόμη μία φορά τις κατηγορίες, τονίζει πόσο δύσκολες υπήρξαν για τον ίδιο και την οικογένειά του οι τελευταίες ημέρες, ενώ, σε πολλές γραμμές, επαινεί το ρόλο που έχει παίξει το τελευταίο διάστημα το ΔΝΤ στην οικονομική κρίση.

«Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι το ΔΝΤ και εσείς αγαπητοί συνεργάτες μου, θα πρέπει να μοιραστείτε μαζί μου αυτόν τον εφιάλτη που βιώνω. Για αυτό λοιπόν πρέπει να φύγω», λέει.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ