Ο εκπρόσωπος των Λίβυων αντικαθεστωτικών δήλωσε σήμερα τηλεφωνικώς στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν την πόλη Ζιντάν, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, και συγκέντρωσαν στρατό κοντά σε μια άλλη πόλη στην περιοχή των Δυτικών Ορέων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν θέσεις των αντικαθεστωτικών στην έρημο κοντά στη Ζιντάν και πολεμούν με τους αντικαθεστωτικούς σε απόσταση περίπου 10 ως 15 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης αυτής επί αρκετές ημέρες. Ωστόσο η ίδια η πόλη δεν είχε απειληθεί άμεσα μέχρι σήμερα.

Η Ζιντάν βρίσκεται στην ορεινή περιοχή στη μεθόριο με την Τυνησία. Η ζώνη αυτή αντιπροσωπεύει το δυτικό μέτωπο του πολέμου στη Λιβύη.

«Η Ζιντάν βομβαρδίζεται με ρουκέτες Grad τώρα που μιλάμε», δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στην πόλη. «Δεν ξέρουμε αν κάποιος τραυματίστηκε. Το στρατιωτικό συμβούλιο έχει τώρα συνάντηση για να συζητήσει για την κατάσταση στην Ζιντάν και τη Γιαφράν», προσέθεσε.

Η Γιαφράν βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ζιντάν.

«Οι δυνάμεις του Καντάφι συγκεντρώνουν στρατό κοντά στη Γιαφράν για μέρες. Βεβαίως το σχέδιό τους είναι να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην πόλη», κατέληξε.