Τελικά τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία. Μάλλον αυτό θα σκέφτεται αυτήν την ώρα ο κατηγορούμενος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

Οι συνήγοροι του Στρος-Καν μπορεί να έχουν ήδη καταθέσει εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά και εγγυητική επιστολή 5 εκατ. δολαρίων, ωστόσο δήλωσαν πως υπάρχουν περαιτέρω ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, προκειμένου να αποφυλακιστεί ο Στρος Καν.

Παρόλο που η σύζυγός του είχε ήδη νοικιάσει το διαμέρισμα σε κτίριο στο Bristol Plaza του Μανχάταν, για να μεταφερθεί ο Στρος-Καν μετά την αποφυλάκισή του, η διεύθυνση του κτιρίου μόλις ενημερώθηκε ότι ο νέος «ένοικος» θα ήταν ο κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού Στρος-Καν, αρνήθηκε να τον δεχτεί…

Ο δικαστής, Μάικλ Όμπους, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κανείς δε θα αποφυλακιστεί, έως ότου όλοι οι όροι που επιβλήθηκαν υλοποιηθούν, ικανοποιώντας το δικαστήριο».

Σύμφωνα με αυτούς ο Στρος-Καν θα βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό, θα φρουρείται από ένοπλο, τον οποίο θα πληρώνει ο ίδιος, ενώ θα παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως από κάμερες και θα φοράει ειδικό ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν και οι εκπρόσωποι της εισαγγελίας θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 21:30 απόψε (ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ