H ποίηση του Ομήρου συνεχίζει να ταξιδεύει ανά τον κόσμο και να συναρπάζει πολυπληθή ακροατήρια με πρωταγωνιστές τους «Αναγνώστες του Ομήρου».

Τελευταίος σταθμός της διεθνούς λογοτεχνικής οργάνωσης, το φημισμένο μουσείο Γκέττυ στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας, όπου το περασμένο Σάββατο 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ολοήμερη ανάγνωση της Ιλιάδας με τη συνεχή και ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό αμφιθέατρο της Βίλλας Γκέττυ, παράλληλα με την μόνιμη έκθεση Ιστορίες Τρωικού Πολέμου που παρουσιάζει δεκάδες αρχαιότητες σχετιζόμενες με τα Ομηρικά έπη.

Εκατόν εξήντα αναγνώστες αναβίωσαν το έπος του τρωικού πολέμου από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, ενώ ηχογραφημένες μελωδίες αρχαιοελληνικών οργάνων από το μουσικό σύνολο ΛύρΑυλος εμπλούτισαν μουσικά τις είκοσι τέσσερις ραψωδίες.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, διακεκριμένοι λόγιοι, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, φοιτητές, μαθητές και εκπρόσωποι πολλών εθνοτικών κοινοτήτων του Λος Άντζελες. Η ανάγνωση βασίστηκε στην αγγλική μετάφραση του Stanley Lombardo, αλλά κάθε αναγνώστης είχε την ελευθερία να διαβάσει το απόσπασμά του με τον τρόπο του και στη γλώσσα προτίμησής του.