Φωνάζοντας ρυθμικά «USA, USA» και κρατώντας αμερικανικές σημαίες χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Οίκο για να πάρουν μέρος σε μια «ιστορική στιγμή», όπως λένε, την  ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε διάγγελμα ανακοινώνοντας το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι», δήλωσε ένας 19χρονος φοιτητής ενώ ένας άλλος έλεγε: «Νιώθω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Πήρε πολύ καιρό, όμως τα καταφέραμε. Δεν πρόκειται παρά για δικαιοσύνη για τις οικογένειες που έχασαν συγγενείς τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Δίνει ένα νόημα στην αποστολή μας στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε.

«Είναι καταπληκτικό, τι χαρά για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα την 11η Σεπτεμβρίου» είπε μια 27χρονη καθηγήτρια.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και στο Σημείο Μηδέν καθώς οι Νεοϋορκέζοι έσπευσαν στο σημείο για να γιορτάσουν το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

«Είναι μία γιορτή διότι πρόκειται για έναν πόλεμο που μόλις κερδίσαμε», δήλωσε ένας συνταξιούχος πυροσβέστης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα διότι γνωρίζουμε ότι όλοι οι αδερφοί μου που σκοτώθηκαν εδώ δεν σκοτώθηκαν μάταια».

»Δεν πίστευα ότι θα έρθει ποτέ αυτή η ημέρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά αισθανόμαστε συμπόνια για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους», τόνισε ένας συνταξιούχος αστυνομικός.

Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα μόλις έμαθαν τα νέα. «Οταν αποδίδεται δικαιοσύνη νιώθεις ανακούφιση, όμως φέρνει στην επιφάνεια και τις αναμνήσεις», δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal η Τζέιν Πολιτσίνο που έχασε το σύζυγό της στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν