Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ, ο οποίος επισκέπτεται το Αφγανιστάν, ήταν ο στόχος της σημερινής επίθεσης στο αφγανικό υπουργείο Άμυνας στην Καμπούλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ταλιμπάν. Ο Λονγκέ δεν βρισκόταν στο κτίριο του υπουργείου τη στιγμή της επίθεσης.

Στο Παρίσι, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιτρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι στόχος της επίθεσης στο υπουργείο Αμυνας στην Καμπούλ ήταν ο Γάλλος υπουργός.

Ο Λονγκέ, ο οποίος έφθασε στην Καμπούλ χθες το πρωί, επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα με πολλούς Αφγανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο Αφγανός ομόλογός του στρατηγός Άμπντουλ Ραχίμ Ουαρντάκ.

«Ο λόγος για τον οποίο έγινε η επίθεση αυτή είναι η εισβολή στο Αφγανιστάν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ταλιμπάν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στόχος ήταν ο Λονγκέ. «Η επίθεση δεν συνδέεται με την πρόσφατη απαγόρευση στη Γαλλία της μαντήλας που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου Άμυνας, κατά την επίθεση στο υπουργείο σκοτώθηκαν δυο Αφγανοί στρατιώτες και τραυματίσθηκαν επτά.