Νέες προσφυγές κατά του κολομβιανού κράτους κατέθεσαν σήμερα τέσσερις πρώην όμηροι της μαρξιστικής ανταρτικής οργάνωσης FARC, οι οποίοι αξιώνουν από την κυβέρνηση της Κολομβίας να τους αποζημιώσει για την απαγωγή τους.

Τα αιτήματα αυτά κατατέθηκαν χθες βράδυ, λίγες ώρες αφότου απέσυρε αντίστοιχο αίτημα η Ίνγκριντ Μπετανκούρ, όσα ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές.

Οι πρώην βουλευτές Γκλόρια Πολάνκο, Κονσουέλο Γκονσάλες, Χόρχε Γέτσεμ και Ορλάνδο Μπελτράν κατέθεσαν, ο καθένας ξεχωριστά, τα αιτήματά τους στο διοικητικό δικαστήριο της νοτιοανατολικής επαρχίας Ουΐλα, με το συνολικό ποσό των αξιώσεών τους να ανέρχεται στα 10 εκατ. δολάρια, ανακοίνωσε χθες στον Τύπο ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χόρχε Αουγούστο Κορεδόρ.

«Πρόκειται για αιτήματα αποζημίωσης για πιθανές βλάβες που προκλήθηκαν από την απαγωγή τους», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως μία από τις τέσσερις προσφυγές απορρίφθηκε λόγω λάθος στοιχείων.

Η νέες προσφυγές ανακοινώθηκαν λίγες ώρες αφότου η γαλλο-κολομβιανή πρώην όμηρος των ανταρτών FARC Ίνγκριντ Μπετανκούρ απέσυρε το αίτημα αποζημίωσής της από το κολομβιανό κράτος με σχεδόν οκτώ εκατ. δολάρια για την απαγωγή της, που είχε ξεσηκώσει κύμα αγανάκτησης στην Κολομβία, με τον αντιπρόεδρο Φρανσίσκο Σάντος να το χαρακτηρίζει ως «παγκόσμιο ρεκόρ αγνωμοσύνης».