Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως για μεγάλες αλλαγές στις αερομεταφορές. Συγκεκριμένα ενέκρινε την συγχώνευση της Ισπανικής αεροπορικής εταιρίας Iberia και της Βρετανικής British Airways για μία διατλαντική συμμαχία.

Η BA, η Iberia και η American Airlines συμφώνησαν πέρυσι να συνεργαστούν για τις πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ραγδαία αύξηση του κόστους των καυσίμων και της πτώσης της ζήτησης.

Η Βρετανική και η Ισπανική εταιρία προχώρησαν τον Απρίλιο ένα βήμα παραπέρα, σε συγχώνευση για να δημιουργήσουν μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο.

Η BA-Iberia θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, μετά τη Lufthansa, που θα συνδυάζει την ισχυρή θέση της Iberia στη Λατινική Αμερική με την παρουσία της ΒΑ στην Αφρική, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την έρευνά της ενέκρινε την συγχώνευση των εταιριών, αφού όπως ανακοίνωσε θα ασκούν επαρκή ανταγωνισμό χωρίς να θίγουν τους καταναλωτές.