Ο Jamie Dimon, επικεφαλής της JP Morgan Chase, έλαβε μισθολογική αύξηση 51% πέρσι, που περιλαμβάνει μπόνους 5 εκατ. δολάρια σε ρευστό.

Το «πακέτο» του CEO της τράπεζας αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι οι επενδυτικοί οίκοι της Wall Street επιστρέφουν στα δυσθεώρητα επίπεδα των αμοιβών ανώτατων στελεχών που επικρατούσαν πριν την κρίση.

Ο 55χρονος διευθύνοντας σύμβουλος έλαβε stock options αξίας 17 εκατ. δολαρίων και «παροχή κινήτρου σε ρευστό» 5 εκατ. δολάρια το 2010, πέρα από τον βασικό μισθό του του 1 εκατ. δολαρίων.

Η JP Morgan είχε πολύ καλυτερη εμφάνιση από τις ανταγωνιστικές της κατά την διάρκεια της κρίσης και μάλιστα εξαγόρασε το 2007 την Bear Stearns και ένα χρόνο αργότερα την Washington Mutual. Τα καθαρά κέρδη της ήταν 17,4 δισ. δολάρια το 2010 αυξημένα 50% από το προηγούμενο έτος.

Ο κ. Dimon έλαβε μεταξύ άλλων 421.458 δολάρια για έξοδα κίνησης, 95.293 για προσωπική χρήση αεροσκάφους και 45.730 δολάρια για προσωπική χρήση αυτοκίνητου. Επίσης καλύφθηκαν πλήρως τα έξοδα μετακόμισης της οικογένειάς του από το Σικάγο στην Νέα Υόρκη.