Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε το Ισραήλ να αναλάβει τις ευθύνες του και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, απ’ τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε πως υπήρξαν «σφάλματα» κατά τη διάρκεια της αιματηρής επέμβασης κατά του στολίσκου με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

«Το γεγονός ότι τουλάχιστον παραδέχθηκαν πως έσφαλλαν είναι θετικό», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Αναμένουμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Πρόκειται για ένα έγκλημα και όχι ένα λάθος», πρόσθεσε. Ο κ. Νταβούτογλου επέμεινε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να αξιώνει τη διεξαγωγή μίας διεθνούς έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της επίθεσης, κατά την οποία εννέα Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους στα διεθνή ύδατα στις 31 Μαΐου.

Χθες, ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε πως υπήρξαν «σφάλματα» κατά τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης, για να εμποδιστεί ο διεθνής στολίσκος να καταπλεύσει στη Γάζα.

Ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ακόμη, ότι η Τουρκία θα παρακολουθεί τα διατρέχοντα για να διαπιστώσει εάν το Ισραήλ θα λάβει τα μέτρα μιας και συμφώνησε για τα σφάλματα καθώς και για να καταδικασθούν αυτά τα σφάλματα από μία διεθνή επιτροπή.